no-image

Samenstellen / Lassen

Voor het samenstellen van uw eindproduct of halffabricaat uit staal, RVS of aluminium beschikt Primofol over diverse gecertificeerde lassers en diverse geavanceerde lastechnieken die er voor zorgen dat het lasproces tot in de perfectie wordt uitgevoerd.

Een van deze lastechnieken betreft het MIG/MAG lassen. Deze techniek wordt door Primofol toegepast voor het samenstellen van stalen constructies en halffabricaten. Deze lastechniek is snel en veelzijdig met als voordeel dat het kostenefficiënt kan worden toegepast.

De voornaamste specialisatie binnen Primofol op het gebied van lastechniek betreft het TIG-lassen. Voor het lassen van fijnere producten uit zowel staal, RVS als aluminium wordt deze techniek dan ook veelvuldig toegepast. Een van de vele voordelen van deze techniek is dat het een zeer nauwkeurig proces betreft met een hoge laskwaliteit tot gevolg. Daarnaast is het tevens een zeer schoon lasproces, wat het eindresultaat eveneens bevordert.

Ook beschikt Primofol over de mogelijkheid om te puntlassen. Deze techniek wordt voornamelijk toegepast voor het verbinden van dun plaatmateriaal in diverse materiaalsoorten. Het voordeel van dit proces is dat het erg snel werkt en tevens eenvoudig geautomatiseerd kan worden. Dit heeft als voordeel dat het, zeker bij grote series, zeer kosten efficiënt ingezet kan worden.

Stiftlassen is eveneens een toegepaste verbindingstechniek binnen Primofol. Wanneer producten op een vlakke ondergrond voorzien dienen te worden van een stift of draadeind, wordt deze techniek toegepast. Met de stiftlasapparatuur worden kleine stiften en/of draadeinden met hoge druk op een plaat gelast. Deze techniek is geschikt voor meerdere materialen, waaronder staal, RVS en aluminium. Een voordeel is dat de verbinding aan de onderzijde van het product niet zichtbaar is.

Neem contact op

Wil je snel advies
voor jouw project?

Neem contact op
Bekijk onze diensten

Neem contact met ons op

contact foto

Heeft u vragen? Neem dan gerust contact met ons op!

Bericht
Vrijblijvend advies?
Wij bellen je meteen terug.